Scherpste prijzen

Onze prijzenpolitiek: scherp en transparant. 

Bij Cowi gaan we steeds uit van de laagste prijs. Ons assortiment is met de grootste zorg samengesteld. Hierbij focussen we op eerlijke ingrediënten tegen een correcte prijs. Ons beste koop assortiment is hierin toonaangevend. We hebben geen geheimen voor onze klant. Via cowi.be krijgt u dan ook steeds uw real-time prijs te zien. Hebt u bepaalde artikelen toch ergens anders goedkoper gevonden? Laat het ons weten, we bekijken dit graag voor u. 

Wat doen de prijzen in 2020?

Deze vraag is onvermijdelijk tijdens de winterperiode. Het is dan ook belangrijk voor u als ondernemer om hiervan op de hoogte te zijn. We sommen dit graag even op volgens de verschillende productcategorieën: 

Suikerprijzen

De suikerprijzen zijn na een paar jaar dalend geweest te zijn opnieuw flink de hoogte in geschoten. Reden is dat er vorig jaar wereldwijd een recordverbruik aan suiker is geweest waardoor de vraag groter werd dan het aanbod. Lees hier voor meer info. Dit zal op de meeste producten die we verkopen zijn invloed hebben van 1 à 2%. Producten met een hoger suikergehalte zullen iets feller stijgen.

Zuivelproducten

De zuivelprijzen zijn op dit moment stabiel te noemen. Magere melkpoeder zit een stukje hoger dan afgelopen seizoen. Hier onstaat wat druk in de markt om deze prijs terug dalend te krijgen. Boter- en roomprijzen zitten op een stabiel niveau.

Biscuiterie

De stijging van de werkingskosten en verpakking, evenals de stijgende suikerprijs zorgen voor een lichte stijging van de algemene prijzen begin 2020.

Eco-Verpakking

Er zijn momenteel heel wat nieuwe producten op de markt. We zoeken bij Cowi om een assortiment samen te stellen met deze nieuwe producten waarin we een hoge rotatie kunnen ontwikkelen. Dit komt de prijzen ten goede. We zien in deze nieuwe producten gemiddeld reeds een flinke daling in vergelijking met vorig jaar. 

Distributie en Transport

De weging van de kost van distributie en transport wordt steeds groter in de totale kostprijs. Het dichtslibben van het wegennet met een verhoging van de files tot gevolg, de toenemende reglementering en de stijging van brandstofkosten zorgen ervoor dat efficïentie in distributie steeds belangrijker wordt. Bij Cowi volgen we dit op de voet en proberen we service maximaal te koppelen aan een verantwoord kostenbeheer. Om deze reden vullen we onze eigen distributie aan met de een aantal externe partners. Hierdoor kunnen we blijvend de scherpste prijs garanderen.