Cowi, van lokale zuivelleverancier tot ijsspecialist in de Benelux

Cowi, gestart in 1993, is vandaag een referentie in de wereld van de ambachtelijke ijsbereiding. Met gepaste trots zeggen we dat we ons als één van de enigen in de sector uitsluitend kunnen richten de artisanale ijsbereider. Deze sector verdient volgens ons dan ook een gespecialiseerde leverancier.

Met de steun van een aantal zorgvuldig uitgekozen partners is Cowi uitermate gespecialiseerd in een compleet aanbod voor de artisanale bereiding en servering van artisanaal schepijs.

Onze know-how stellen we volledig ter beschikking van onze klanten. Momenteel biedt Cowi een totaalpakket voor de ijsbereider gecombineerd met technische ondersteuning met betrekking tot de bereiding van uw creatie tot zelfs grafische ondersteuning voor de realisatie van oa uw gepersonaliseerde ijsbekers.

Cowi door de jaren heen:

1993 Koen Van Baeveghem, geïnspireerd door familiale achtergrond start met Cowi als regionale leverancier van dagverse zuivel voor professionele verwerking.

1995 Eerste ijsingrediënten worden verkocht van het merk PreGel.

1997 Cowi zet de distributie verder van het toenmalige bedrijf Diafarm te Vilvoorde.

2002 Cowi zet de distributie verder van Biscuiterie Diane te Lokeren. De productie verhuist naar Worldcones te Maasmechelen.

2003 Introductie van het huismerk Ice&Cookies voor ijsmixen en ijsbiscuits.

2005 Cowi verhuist zijn kantoren en opslag naar de site te Aalst.

2006 Ingebruikname showroom en demoruimte.

2009 Overname van de ijsgrondstoffenproducent Gumpert.

2011 Start rechtstreekse import van ijsgrondstoffen van het Italiaanse merk Mec3.

2013 Eerste rechtstreekse importeur in België van het Italiaanse merk PreGel. Cowi verdeelt op dat moment reeds 18jaar dit merk in een partnership met Delital NL. 

2014 Samenwerking met ICC, Ice Cream Consultancy als technisch advies verstrekker voor Cowi klanten. Het assortiment wordt drastisch uitgebreid. Cowi neemt de ijsmixen van het merk Mirette over. Cowi start de import van Aromitalia en Monte Bianco.

2015 Lancering website Cowi.be met bijhorende webshop voor Cowi klanten. Cowi start met de verkoop van producten van het merk Joygelato. Na bij 100 jaar start Irca met de rechtstreekse verkoop van grondstoffen voor de artisanale ijsbereiding. 

2016 Integratie van een tweede vestiging in Jemeppe bij Luik, Cowi wordt volledig tweetalig NL-FR.

2017 Focus op reorganisatie van productportfolio met focus op natuurlijke, etisch correcte producten en partners. Cowi start met de verkoop van producten van het merk Cresco, onderdeel van de Martin Braun en Oetkergroep. Eén van de grootste toonaangevende bedrijven in Europa in de bakkerij en ijssector.

2018 Cowi blijft kiezen enkel voor artisanaal ijs. Met sterke partners. Joygelato en Cesco. Puur Natuur.  Bekijk hier de bedrijfsfilm van Joygelato.

2019 Eerste editie van de Gelato-kick-off. Een netwerkevent met meer dan 200 aanwezigen met één centraal thema: artisanaal ijs. Cowi begeleidt artisanele ijsbereiders op hun weg naar succes. Inspiratie via events en webshop, focus op hedendaagse thema's zoals wegwerpverpakking en focus op convenience door het voormengen van grondstoffen.

2020 Cowi blijft groeien op zijn vaste locatie in Aalst. Een ingrijpende renovatie van de opslaghal zorgt dat we klaar zijn voor de uitdaging met de toekomst. In de loop van 2020 komt ook de renovatie van onze showroom en demoruimte aan bod. Het uitrollen van een nieuwe ERP pakket en bijhorende vernieuwing van onze webshop voorzien tegen eind 2020 moet de service naar onze klanten toe en de dagdagelijkse communicatie rond bestellingen en leveringen aanzienlijk verbeteren.  

Cowi wil voor elke ijsbereider de ideale partner zijn. We werken er dagelijks aan om de dienstverlening hierin te verbeteren. Dit doel bereiken volgens moderne werkingsprincipes met het oog op een gezond rendement, dat is onze achterliggende filosofie. Wij hopen op een jarenlange samenwerking.

Koen Van Baeveghem,

zaakvoerder

De online Ice Cream Consultant

Ijs maken is niet enkel een beroep. Het is een passie. 

Kijk hier en ijs maken heeft geen geheimen meer.

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk hier!

Vacatures