Eco-Friendly

Steeds meer gaan take-away en ecologie hand in hand. Onder maatschappelijke druk gaat de wetgever deze problematiek extra onder de aandacht brengen door nieuwe wetgeving die de komende jaren in werking zal treden. Bij Cowi trachten we middels correcte info en de juiste belichting u te helpen in uw keuze. Bekijk hier alvast ons huidige aanbod.

Niets is ecologischer dan 100% eetbare take-away. Een hoorntje of tulpje in biscuit zijn meer dan ooit het ideale alternatief.

Enkele weetjes over niet-eetbare cups:   

  • bekers in karton: alle bekers in karton worden als ecologisch bestemd. De verschillen tussen zogezegde bio of eco bekers zijn dermate klein met de klassieke bekers. De hoeveelheid plastic bij een kartonnen beker ligt verder onder de 7% wat aanzien wordt als drempelwaarde om als papier en karton aanzien te worden.
  • bekers of lepeltjes in PLA: PLA is een stof gewonnen uit aardappelen of maïs. Ze is 100% compostbeerdbaar. De afval kan gerecycleerd worden via de industriële compostverwerking. Op het vlak van afvalstroom zeker de meest ecologische. Rijst wel de vraag of het etisch is voeding te gebruiken voor wegwerpverpakking?
  • bekers of lepeltjes in biologisch afbreekbaar materiaal: dit materiaal is klassieke plastic waar een compound aan toegevoegd wordt. Hierdoor wordt het recyclageproces aanzienlijk geoptimaliseerd. Voor lepeltjes kan dit een prima alternatief zijn.
  • lepeltjes in hout: op het vlak van productie en recyclage een mooi ecologisch alternatief. Rest de vraag of het lepeltje op zich voldoende kwaliteitsvol is bij gebruik.

We stellen deze artikelen graag voor tijdens de Gelato Kick-Off op dinsdag 11 februari!